Megérkezett a tavasz, és ez egyre sűrűsödő boros rendezvényeket jelent Budapesten. A sor talán a márciusi VinCE szakkiállítással kezdődött, azóta azonban szinte minden hétre jutott egy promóciós célú boros esemény. Ilyennek bizonyult a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület által szervezett kóstoló is a New York Palotában. A rendezvényen a régió 28 borásza mutatkozott be 140 kóstolható borral.
A VinCE után megfogadtam, hogy nagy rendezvényre többet edény nélkül soha... és így is a kínált boroknak csak mintegy negyedét tudtam megkóstolni a rendelkezésemre álló három óra alatt.
Azért így sem csalódtam: több más rendezvényen tapasztaltakkal ellentétben itt a bor egy kiállító standjánál sem fogyott el, és több számomra ismeretlen termelővel találkoztam, akik kiváló vagy legalábbis ígéretes borokat mutattak be a nagyérdeműnek.
A rendezvényszervezők kérésének megfelelően, a kóstolón megjelent borászok elsősorban olaszrizlingjeiket, kéknyelűiket, illetve szürkebarátjaikat hozták bemutatásra. A kóstoló törzsanyagát ezek a fajták alkották. Minden ami ezen túl volt, már a termelőkre volt bízva.
A kóstolt borokat menet közben pontoztam. Nálam az alábbiak voltak kiemelkedőek. Tessék elnézni nekem, hogy a kéknyelű nem tartozik a kedvenc fajtáim közé.
Összesített TOP 5:
1. Villa Sandahl: The Stamp 2010 - Rajnai Rizling
2. Villa Sandahl: Recept 2010 - Rajnai Rizling (félszáraz)
3. Domaine Edegger: Jákob 2009 - Chardonnay x Szürkebarát
4. Imre Borház: Jégbor 2009 - Olaszrizling
5. Válibor: Olaszrizling 2010
+1: Skizo Pincészet: Olaszrizling 2007
Ígéretesek:
Málik Zoltán Pincészete: Bakator 2010
Szeremley Huba: Budai Zöld 2011
Szászi Endre: Olaszrizling 2011
Villa Sandahl: Olaszrizling 2011
Nyári Pince: Olaszrizling 2010
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.