2012. január 29. 23:04

SOMM Documentary Trailer 1 from Forgotten Man Films on Vimeo.

Várhatóan áprilisban mutatják be az Egyesült Államokban a SOMM című dokumentumfilmet, mely négy sommelier felkészülését mutatja be az amerikai sommelier-k legmagasabb rangú megmérettetésre, a Master Sommelier (MS) vizsgára.

Az Európában ismertebb Master of Wine (MW) titulussal szemben az MS fokozat hátterében gyakorlatiasabb képzés áll. Csak a sommelier szakmában jelentős tapasztalattal rendelkező jelentkezők vállalhatják magabiztosan a próbatételt. A Court of Master Sommelier által kibocsátott oklevél megszerzésének számos tanulmánybeli előfeltétele van és a vizsgára jelentkezőknek így is csak tíz százaléka jár sikerrel. A filmelőzetes tanúságai szerint a SOMM minden bizonnyal ezért is helyez akkora hangsúlyt a vizsga felé menetelés izgalmaira.

A trailerből kiderül, hogy a vizsgának magyar vonatkozása is van. 1:24-nél felvillan egy palack 2003-as Dobogó Furmint Zwack Izabella pincészetéből.

Hozzászólás száma: 0
     

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobor.blog.hu/api/trackback/id/tr953967716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
design: Deák Panka
 
programozás: Ridinger Tamás
süti beállítások módosítása