2012. január 16. 09:37

 A gasztro+bor egy borok mellett összekovácsolódott társulat blogja. Célunk, hogy színes képet nyújtva a borok és a gasztronómia kapcsolatáról, az oldal számot adjon a szerzők témához kapcsolódó élményeiről, felfedezéseiről.

A blog főszerkesztője Klein Gábor, sommelier, társszerzői pedig a Borschola 2010’ sommelier kurzus további végzett résztvevői. 

A gasztro+bor (sav)gerincét a borok és ételek összepárosításáról szóló beszámolók alkotják. A szerzők a fókuszcsoportok módszertanával értékelik a blogban bemutatott borokat és bor-étel párosításokat.

A társulat szűk körű borvacsorákat szervez és a blogon keresztül próbálja átadni  az ezekhez kapcsolódó közösségi élményt. Pohárnokaink a borométerben meghatározott irányelvek szerint értékelik a borokat és a bor-étel párosításokat, és kiemelt hangsúlyt helyeznek azon borok méltatására, melyek harmonikusan egészítik ki egy menüsor egy vagy több fogását.

Beszámolunk borgasztronómiai rendezvényekről, utazásokról, sajtóhírekről és minden olyan kezdeményezésről, amely illeszkedik az oldal tematikájához. Ha pedig éppen alkalom nyílik rá, az erre a célra kitalált borjútube rovatban megosztjuk azokat a médiatartalmakat, amelyeket kóstolásra érdemesnek tartunk.

Szeretnénk, ha a hazai borász szakma minél szélesebb körben támogatná a borok ihlette művészeti kezdeményezéseket, ezért külön figyelmet szentelünk azoknak a kortárs képzőművészeknek, akiket foglalkoztat a borok világa.  Az érdemesnek és érdekesnek tartott alkotásokat vintage rovatunkban alkalomszerűen bemutatjuk.

Köszönjük, hogy ellátogattál oldalunkra. Reméljük, hogy hamarosan viszont láthatunk!

 

Szerzői jogok

A gasztro+bor oldalon közölt minden szöveg, kép, videó és egyéb alkotás a szerző műve (kivéve, ha ennek ellenkezőjét külön feltüntetjük), és mint ilyen, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény védelme alatt áll. Ezek bármilyen felhasználása a szerző engedélyéhez kötött (ehhez keressetek minket itt), kivéve a szövegek részleteinek idézését, amit az oldalra való megfelelő hivatkozás mellett mindenki szabadon megtehet.

Hozzászólás száma: 0
Címkék: borschola
     

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrobor.blog.hu/api/trackback/id/tr283438911
design: Deák Panka
 
programozás: Ridinger Tamás
süti beállítások módosítása